In 5 minuten een vakantiegevoel

Bijgewerkt op: 2 feb. 2021

Een vleugje citroen, een dansje door de woonkamer, 20 minuten in het groen lopen. Het lijkt misschien simpel, maar uit onderzoek blijken deze acties direct effect te hebben op je stress niveau.

En zo zijn er meer slimme trucjes om in no time een vakantiegevoel te ervaren en je stress niveau helemaal naar 0 te brengen.
Zing een lied

Zingen (wetenschappelijk bewezen) brengt het stress niveau naar beneden. Dan hebben we het niet over zingen op een podium terwijl je dat niet kan, daar krijg ik al meteen plankenkoorts van. Nee, ik heb het over zingen alsof niemand je hoort. En kies dan eens een lied uit onze wereldse playlist. Wat maakt het uit dat je niet alle woorden even goed uitspreekt, het maakt blij!


Geur

Geur is een van je sterkste zintuigen. Herinneringen zitten hier opgeslagen. Welke herinneringen heb jij aan vakantie en kan je daar een geur aan koppelen? Boots deze geur na met wierook of tijdens het koken.


Wandelen

Groen, groener, groenst.

Wandelen in het groen is goed voor je. Zelfs bij het zien van een foto in de natuur zou al stress verminderen. Combineer dat met een wandeling in een gebied dat je niet kent en de nieuwsgierige blik die je ook op vakantie hebt staat aan!


In de buurt blijven? Dat kan ook. Laat dan je buurman of buurvrouw eens een leuke route uitstippelen. Zo blijft het een verrassing.


Kijk uit het raam

(aan de andere kant van de wereld)

Kijk je al de hele dag uit hetzelfde raam naar buiten?

Open dan eens Window Swap. Je opent een random raam aan de andere kant van de wereld en kijkt live mee.Wat geeft jou een vakantiegevoel?

Laat het ons weten!


#vakantie #stress #vakantiegevoel #thuisopreis #staycation