Maak een wereldgerecht






Shakshuka (Arabisch: شكشوكة, Hebreeuws: שקשוקה)is een gerecht dat in meerdere landen gemaakt wordt. Namelijk in Israël, Jemen, Turkije, Spanje en Marokko. Een echt wereldgerecht dus!⁠

Het recept:⁠

Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien tien minuten op laag vuur. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Voeg toe aan de uien en bak deze vijf minuten mee op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en breng deze aan de kook. Breek 4 eieren hierboven en laat zes minuten stollen met de deksel op de pan. Snijd brood en serveer deze bij de shakshuka om mee te dopen.⁠


Voeg tijdens het koken de volgende kruiden toe:

Cayennepeper, komijnzaad, chilipoeder, paprikapoeder, knoflook, peterselie, citroen en zout.

Extra vakantie vibe:⁠

In een grote gietijzeren pan kan je jouw shakshuka ook op de BBQ maken of in een vuurtje!