Staycation

Staycation, workation, termen die wellicht nieuw zijn voor je.

Thuis of werk gecombineerd met vakantie, maar hoe dan?


Vakantie is een mindset.

Je wilt gewoon zon op je bakkes en een flinke dosis vitamine D, je voeten in het zand en om je heen een taal horen waar je amper iets van verstaat.


Dat begrijpen we. Maar vakantie blijft een mindset. Ook op een zonnig eiland kan jij je gestresst voelen. Maar hoe zorgen we ervoor dat jij ook tuis of op je werk een vakantiegevoel ervaart?
  1. Beeld het je in Onderzoek wijst uit dat als je jouw favorieten ontspan plek inbeeld, hier de tijd voor neemt om alle details in je op te nemen, je stress niveau daalt en je vakantiegevoel toe neemt!

  2. Nieuw behang doet wonderen Een nieuwe omgeving prikkelt je zintuigen. Alles is nieuw, je ontdekkingsbril gaat op en je beleeft alles intenser. Een staycation betekent letterlijk een vakantie waarbij je thuisblijft. Maar thuis is ook dezelfde stad, of hetzelfde land. Dus, met wie kan jij een huizenswap doen? Of heb jij wel eens door je eigen omgeving gelopen alsof je een toerist was en alleen maar naar boven gekeken of juist alleen maar naar kleine details?

  3. Neem de tijd. Neem de tijd voor gesprekken, neem de tijd om een boodschapje te doen, neem de tijd voor een pauze en neem de tijd voor spontane afspraken. Die tijd neem je op vakantie ook.

  4. Geur en kleur Geuren en kleuren doen wonderen. Geur kaarsen, een maaltijd die je nog nooit gekookt hebt met zoveel mogelijk verschillende kleuren of een douchegel met een heerlijk tropische geur.

Hoe zorg jij voor een vakantiegevoel in eigen stad of land?