Taalwandeling


In samenwerking met Taal Doet Meer ontwikkelden wij een wereldse Taalwandeling door Utrecht. Met deze taalwandeling sturen we anderstalige en Nederlandstalige Utrechters met routekaart en rugzak op pad door de mooie binnenstad. Alles om te oefenen met de Nederlandse taal en elkaar en de stad beter te leren kennen. Aanstaande vrijdag gaan 20 koppels de wandeling uitproberen!


Met de Wereldwandelingen van BAPAHO maken we de vele culturen in de stad zichtbaarder en met deze leuke samenwerking met Taal Doet Meer hebben we deze wandeling omgebogen zodat je er ook je Nederlands mee oefent.


Vrijdag 12 maart gaan de eerste 20 duo's (40 wandelaars) de stad in, veilig en op afstand.


Taal is een belangrijke verbinder. Een manier om je uit te drukken, om verhalen te delen, om te zeggen wat je belangrijk vindt. Zeker tussen verschillende culturen is de manier van communicatie soms uitdagend. Je begrijpt elkaar misschien niet meteen. Tijdens deze wandeling ga je samen op pad, je bent gelijk aan elkaar, en ontdekt samen meer over Utrecht terwijl je elkaar beter leert kennen en bezig bent met de Nederlandse taal.


Hoe gaat de wandeling?

Tijdens de wandeling krijgen de duo's een backpack mee gevuld met reisitems. Deze items helpen het gesprek op gang. Ook krijgen ze vragen als "wat is jouw favoriete feestdag?" of "wat betekent cultuur voor jou?". Ze lopen langs de Domtoren en leren meer over de enige Nederlandse Paus, ze proeven Marokkaanse dadels en praten over de rituelen tijdens het vasten. Ook gaan ze in gesprek over religie, en de fijnste plekken in Utrecht.


BAPAHO verzorgd de wandeling, de spelactiviteiten en het ontwerp en Taal Doet Meer de inhoudelijke taaloefeningen en begeleidt het aanmeld proces, een perfecte combinatie. Want beide organisaties staan voor dat 1 simpel dialoog de start kan zijn van zoveel meer.


Je kan je opgeven als anderstalige deelnemer of als Nederlandstalige vrijwilliger via samenwerken@taaldoetmeer.nl.


Wil jij ons helpen? Of heb je suggesties of vragen? Stuur dan een mailtje naar info@bapaho.nl.