Wat doe jij om elke dag het reisgevoel te hebben?

Wegens corona misschien lastiger maar er zijn zoooooooveel dingen die je kunt doen om het gevoel van ‘op reis zijn’ te creëren. Dit is natuurlijk niet voor iedereen hetzelfde maar wij hopen je met deze tips te inspireren en wellicht werken ze ook voor jou.
Neem reis-eten mee naar je werk Bijvoorbeeld een dadel met een walnoot erin. Beetje Marokko op je bureau, hatseflats. Zakje chai thee erbij en een Italiaanse cappuccino in een prachitiige kopje. Wij vinden prachitige een leuk nieuw Italiaans woord. Dit klinkt toch veel italiaanser dan bellissimo? Wat is taal eigenlijk grappig he? Er zijn zoveel lollige woorden die een hele andere betekenis hebben in een andere taal. Ook zijn er grappige misvattingen over woorden ontstaan. Een voorbeeld hiervan is de witte neushoorn. Is het je wel eens opgevallen dat deze helemaal niet wit is? Dat komt door een misverstand van de Engelsen die dachten dat dit dier de ‘whitelip’ was. De Afrikaanse boeren noemden de neushoorn de ‘wijde-lip’, vanwege zijn brede lippen. Vandaar dus de ‘white rhino’.

We gaan meer schrijven over taal, dus houd onze blogs ook zeker in de gaten als je van taal houdt.

Draag reisitems Heb je nog toffe armbandjes die je al een poos niet meer draagt? Misschien vind je het nu weer helemaal leuk om deze te dragen. Of dat blousje wat je aan had op jouw eerste dag toen je een verre reis ging maken?


Maak zelf een ketting of armband en draag deze Heb je nog leuke sieraden die je op reis hebt gekocht? Of heb je nog iets liggen van een reis? Een muntje, schelp of stofje? Maak een leuke ketting van de schelpen. Misschien heb je nou een oude ketting die je niet meer gebruikt? Maak een gaatje in de schelpen of lijm de schelpen op een stukje stof en hang dit vervolgens aan je ketting.


Ruik naar je reis of favoriete bestemming

Welk luchtje droeg jij veel toen je op reis was? Welke geur doet je aan een bepaalde bestemming denken? Doe een reisluchtje op of brand wierook wat je doet denken aan jouw droombestemming. Even helemaal terug naar dat moment.


Er zijn nog talloze andere dingen die je kunt doen die we met je gaan delen. Stay tuned. En heb je zelf nog tips? Die zijn heel erg welkom, graag in de comments!

0 keer bekeken

Backpack Holland

Ontdek de wereld

in je eigen stad

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle